De toekomst van het internet

Wanneer we kijken naar de laatste 25 jaar, dan moeten we constateren dat er een flinke ontwikkeling geweest is binnen de geschiedenis van het internet. Een klein netwerk is uitgegroeid tot een medium dat we dagelijks gebruiken, met meer of minder succes. Het is interessant om te kijken naar hoe dit mogelijk geworden is, maar het is minstens zo interessant om eens vooruit te blikken. Kan er een voorspelling gedaan worden over de toekomst van het internet aan de hand van de geschiedenis van het internet?

9e1de81a4efda0da12ef1317f711cd0f_medium

Meer gebruiksgemak

Wanneer gekeken wordt naar de doelstellingen van bedrijven zoals Google, samen met de wetgeving op internationaal gebied, en de tips van experts wereldwijd, dan moet de toekomst van het internet vooral te maken hebben met het ontwikkelen van meer manieren om het gebruiksgemak te verhogen. Het internet is uitgegroeid tot een enorme stapel met gegevens, websites en gebruikers en het is de bedoeling dat het leuk en eenvoudig zal blijven om het internet te gebruiken. Gebruiksgemak zal de toekomst van het internet worden. Handelingen, aankopen en zoeken zullen gemakkelijker worden op het internet en dat geldt niet alleen voor de mensen die vanaf de computer internetten.

Mobiele gebruikers

Het gaat tegenwoordig steeds meer om de mobiele gebruikers. We zitten steeds minder achter de computer en maken onderweg steeds meer gebruik van onze telefoons om even iets op te zoeken, of om even een spelletje te spelen. Daar moeten de websites rekening mee houden en dat is precies de reden waarom Google de websites niet meer wil tonen die niet geschikt zijn voor de mobiele gebruikers. De toekomst van het internet zal dus niet alleen meer gebruiksgemak hebben, maar zal vooral geschikt zijn voor de mobiele gebruikers.

Aanpakken van onzin

Een onderwerp dat steeds meer naar voren komt, is dat de gebruikers af willen van de troep op het internet. Wanneer je klikt op een linkje en je komt terug op alleen maar reclame, dan is dat vervelend. Websites met clickbait en inhoud die opzettelijk verdeeld is over veel pagina’s met veel reclame, zullen waarschijnlijk gestraft worden, zodat de kans steeds kleiner zal worden dat je hier op terecht zal komen tijdens het gebruiken van het internet. Op die manier moet het makkelijker worden om het internet te gebruiken, maar ook vooral vele malen leuker om gewoon gebruik te maken van de mogelijkheden.